Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

η "Μήδεια" του Ανούιγ από το θίασο της Μ. Χειμώνα στο Φεστιβάλ Θεάτρου  Μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα από άποψη σκηνοθεσίας και ερμηνειών παράσταση φιλοξενεί αυτό το Σάββατο 2 Αυγούστου το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. 
  Πρόκειται για μία παράσταση, (παραγωγής του θεατρικού οργανισμού Altera Pars), που παρουσιάστηκε, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου, στον πολυχώρο τέχνης Altera Pars και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.  Η παράσταση έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θερμές κριτικές τόσο από τον τύπο όσο και από τους θεατές.
Με αφορμή το μύθο του γνωστού και θρυλικού ζευγαριού Ιάσονα-Μήδειας, το έργο  πραγματεύεται το πάντα επίκαιρα θέματα  του έρωτα και της προδοσίας αλλά και της αντιμετώπισής τους, με τραγικές επιπτώσεις για τη ζωή  των δύο αυτών ηρώων που αναμετρώνται στο «ρινγκ» της ζωής, εκείνης, που ο καθένας από τους δύο  διεκδικεί, σύμφωνα με τη δική του κοσμοθεωρία.
Αναμετρώνται από τη μία πλευρά η αξιοπρέπεια, η ατομική ελευθερία, η περηφάνια της ύπαρξης και από την άλλη ο συμβιβασμός και η επίπλαστη ευδαιμονία.
   Πιστεύουμε πως η παράσταση έχει εξαιρετική σκηνοθετική αισθητική  και ερμηνευτικό ενδιαφέρον, που σε συνδυασμό με τη μουσική επιμέλεια, τους φωτισμούς και τις  βίντεο- προβολές,  αφορά σε όλες τις ηλικίες των θεατών.
   Κεντρικό θέμα της παράστασης είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πως αυτή συνθλίβεται σε μια κοινωνία που συμβιβάζεται. Μια κοινωνία της φθοράς, του εύκολου πλούτου, της απιστίας και της προδοσίας των ιδανικών.
Εκεί όπου η αργοναυτική εκστρατεία είναι η ίδια μας η ζωή   και το χρυσόμαλλο δέρας, ο στόχος μας...


Μετάφραση – απόδοση : ομάδα ALTERA PARS
 Σύνθεση – σκηνοθεσία :  Πέτρος Νάκος
Φωτισμοί:  Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Παπασπηρόπουλος
Ζωγραφική - γλυπτική: Σταύρος Διακουμής
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Αλβανού
VIDEO ART:   2forMotion (Αγγελίνα Βοσκοπούλου – Στέλιος Σάρρος)
Επεξεργασία ήχου εικόνας: Νίκος Τσέκος
Παίζουν:
Μίνα Χειμώνα (Μήδεια)
Πέτρος Νάκος (Ιάσων)
Τάσος  Μπλάτζιος(Κρέων)
Μαρία Καστάνη (Τροφός)
Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος (Νεαρός)

Ώρα έναρξης 21.15 μ. μ.
Γενική είσοδος 12 Ευρώ.
Στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου