Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

"Σαν γλυκό φιστίκι", από τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης


    Η  ιστορία του μικρού Τάσου Μπόγρη, του πλανόδιου μικροπωλητή φιστικιών αναβιώνει μέσα από τις εικόνες της θεατρικής παράστασης που ανεβαίνει από το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, σε κείμενα Γιώργου Μπήτρου.
   Εικόνες του έργου αυτού είχαν παρουσιαστεί στην τελετή έναρξης του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου.
Οι  ήρωες  του έργου μας μεταφέρουν στην Αίγινα της  δεκαετίας του ‘ 60. Λες και ανοίγει ένα παράθυρο στο χθες και παρακολουθούμε την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, τις συνήθειες, τις συνθήκες ζωής, τις δυσκολίες,  τα προβλήματα  αλλά και τις ασχολίες των κατοίκων  του νησιού που κατορθώνουν να ξεπερνούν τη φτώχεια τους και να ονειρεύονται τις καλύτερες μέρες. Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους ζει και ο μικρός Τάσος Μπόγρης, ο έμπορος ξηρών καρπών, που όργωσε την Αθήνα και τον Πειραιά πουλώντας φιστίκια μέσα στο καλαθάκι του.
   Η ζωή του μικρού Τάσου είναι ο κεντρικός άξονας της ιστορίας  μας. Μιας ιστορίας όπου η μυθοπλασία και τα φανταστικά πρόσωπα συναντούν την πραγματική ιστορία. Τη ζωή του μικρού Τάσου.
   Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
Κυριακή 1 Μαρτίου
Σάββατο 7 Μαρτίου
Κυριακή 8 Μαρτίου
Σάββατο 14 Μαρτίου
Κυριακή 15 Μαρτίου
Ώρα έναρξης:  20.30 μ .μ. Στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου