Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

"Συμβολαιογράφος" μια ιδανική πρεμιέρα για το 6ο Φεστιβάλ Αίγινας

 Γράφει η κ. Ειρήνη Κουνάδη (από τη σελίδα Φωτογραφία και Τέχνη στο fb)

 Αυλαία για το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου, με το ""Συμβολαιογράφο". Μια ιδανική πρεμιέρα (22.07.2016)
    Με ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα του φιλόλογου Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ, σήκωσε αυλαία το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.
Με κεντρικό σημείο αναφοράς έναν υποδηματοποιό σε μία άκρως συντηρητική κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας, διαδραματίζεται μία οικογενειακή ιστορία, ένα μάλλον απρόβλεπτο δράμα, με πρωταγωνίστρια την Ερασμία, ιδιοκτήτρια περιπτέρου και χήρα από τα 22 της η οποία υπομένει καρτερικά τη ζωή, μαζί με την κόρη της, τη Ματούλα.
Δύο γυναίκες νέες, σε απόλυτη θλίψη, δεχόμενες και τα πικρόχολα σχόλια της γειτονιάς, απομονώνονται και περιμένουν καρτερικά την μοίρα τους, που δεν είναι άλλη από την παρουσία του Αργύρη, του υποδηματοποιού - "συμβολαιογράφου" και μέλλοντα συζύγου της Ματούλας.
Η τραγική κατάληξη τριών ανθρώπων, σαν κατακλείδα του έργου, έρχεται να αποδείξει πως η τύχη απέχει ελάχιστα από την ατυχία, η ευτυχία από τη δυστυχία, η χαρά από τη λύπη.
Η Υρώ Μανέ, μοναδική τόσο στα κωμικά όσο και στα τραγικά σημεία του έργου, με κινήσεις ζωντανές, με εκφράσεις παραστατικές, εντάσσεται με την ερμηνεία της, στις κορυφαίες πλέον ηθοποιούς του τόπου.
Με ένα από τα καλύτερα φετινά έργα λοιπόν, έκανε πρεμιέρα το Φεστιβάλ της Αίγινας. Το θεατρόφιλο κοινό, έσπευσε (όπως πάντα άλλωστε) να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα η αυλή του Λαογραφικού να γεμίσει ασφυκτικά. Συντελεστής αυτής της επιτυχίας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ.Γιώργος Μπήτρος, ο οποίος μαζί με την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, επέλεξε μια δωδεκάδα δυνατά έργα που σίγουρα δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
Αναμένουμε, με ανυπομονησία τη συνέχεια!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου