Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

O Βαγγέλης και η Δέσποινα έριξαν την αυλαία του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου   Με  μια εμπευσμένη παράσταση - χειροποίητη και παραγωγή του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου - έπεσε  η αυλαία  του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου τη Δευτέρα  7 Αυγούστου το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.
   Ο Βαγγέλης Πιτσιλός η Δέσποινα Γιαννούλη επί σκηνής και η Βασιλική Ταντάουι στα φώτα και τα  βίντεο αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο  τους θεατές  τους που έσπευσαν να χαρούν τη δουλειά  τους και φέτος. 'Μεατξύ συρμού και αποβάθρας" το ζητούμενο είναι η επικοινωνία, η επαφή.

Γράφει σχετικά ο κ. Ανέστης Κορνέζος στην προσωπική του σελίδα  στο Fb."Επικοινωνία". Μια κοσμική τραγωδία. Ένα από τα προβλήματα στη χώρα μας είναι ότι οι έννοιες έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα. Παρατηρείται, έντονα το φαινόμενο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να πραγματοποιείται μια γενικευμένη κατάχρηση της σημασίας και του νοήματος των εννοιών. Λέξεις, φορείς συγκεκριμένων νοημάτων, που η ορθή χρήση τους συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική επικοινωνία και κατ’ επέκταση για την εύρυθμη λειτουργία της ίδιας της κοινωνίας, επανοηματοδοτούνται συνεχώς αυθαίρετα χάνοντας, στην χρήση τους τουλάχιστον, παντελώς την πραγματική τους σημασία.
Αυτό το καυτό κοινωνικό ζήτημα, επέλεξαν να καυτηριάσουν οι δύο νέοι, ταλαντούχοι Αιγινήτες ηθοποιοί, ο κ.Βαγγέλης Πιτσιλός και η κ.Δέσποινα Γιαννούλη, με το έργο τους "Μεταξύ Συρμού & Αποβάθρας".
Με άλλα λόγια, η έλλειψη επικοινωνίας και η συνεχής δημιουργία μη υγειών σχέσεων δεν είναι για τους ηθοποιούς, απλά ένα τυχαίο γεγονός, αλλά αποτελεί προϊόν μιας μαθημένης αδυναμίας και μιας μαθημένης συμπεριφοράς στα πλαίσια της οποίας το άτομο καταδικάζει τον εαυτό του ως αποτυχημένο και ανίκανο μέσα σε σχέσεις αρνητικές που διαρκώς υποβαθμίζουν την επικοινωνία του. Με κύριο άξονα τους, τον έρωτα και τις σχέσεις, ο Βαγγέλης και η Δέσποινα, αφηγούνται μια πορεία αιώνων για να μελετήσουν θεατρικά, αν το "πολύ" στην επικοινωνία, έφερε τελικά και το "ευ". Από την παντομίμα και τη νοηματική γλώσσα, μέχρι τα ταχυδρομικά περιστέρια και τα σύννεφα καπνού και από το Messenger έως τα SMS, ο επίλογος είναι ένας: πλέον οι Σχέσεις νοσούν επειδή ασθενεί και η Επικοινωνία.
Τα δυο παιδιά, αποτελούν ένα από τα καλύτερα δείγματα του τοπικού θεάτρου, με φρέσκιες ιδέες, πολύ ενέργεια και φυσικά μπόλικο ταλέντο. Εξαιρετική και η δουλειά της κ.Βασιλικής Ταντάουι στα ενδιάμεσα video. Πρόκειται, εν κατακλείδι, για μία ομάδα που σίγουρα στο μέλλον θα συνεχίσει να μας προσφέρει όλο και μεγαλύτερα πράγματα.
Αυτές τις ημέρες που διήρκησε τούτη η καλλιτεχνική γιορτή του Φεστιβάλ, η Αίγινα και οι ψυχές μας γέμισαν από την ύψιστη τέχνη του Θεάτρου. Βραδιές που ευωδίαζαν θερινό αεράκι, ταλέντο και ευγένεια ψυχής. Η Επιτροπή του Θεάτρου (Οικονόμου Νίκος, Μπήτρος Γιώργος, Κουκούλη Μαίρη, Σταυρίδου Μαίρη, Χαρτοφύλακα Μάρθα, Νεκταρία Μπήτρου) με προεξάρχοντα τον κ.Γιώργο Μπήτρο, πάσχισαν και κοπίασαν για να απολαύσουμε παραστάσεις επιπέδου και για κάθε καλλιτεχνική προτίμηση. Η ΚΕΔΑ, για άλλη μια φορά βρίσκεται πλάι στον πολίτη και δικαιολογεί το όνομά της ως Υπηρεσία Κοινής Ωφέλειας. Διότι, η Τέχνη δεν μπορεί παρά να ωφελεί και μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να προσφέρει στην ψυχή μας.
Φωτό: Ανέστης Κορνέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου