Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ο Ηλίας της Θεατρικής Κυψέλης.

 Σκέφτηκα να σου κάνουμε ένα δώρο για τη γιορτή σου Ηλία.

 Γιατί είναι ο δικός μας Ηλίας. Ο Ηλίας της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης είναι ένα από τα επίλεκτα μέλη της Θεατρικής Ομάδας της Κυψέλης. Αν και ήρθε στην ομάδα, παιδί ακόμα του Δημοτικού, γρήγορα ξεχώρισε με την εργατικότητά του, την αφοσίωσή του, την προσήλωση, την αγάπη για το Θέατρο και τη απέραντη συναδελφικότητά  του.
  Ήταν πριν δέκα χρόνια όταν ετοιμάζαμε την λατρεμένη παράσταση "Ένας χρόνος πέρασε και η γριά δε γέρασε". Τον πήραν από το χέρι ο Δημήτρης και ο Χρήστος και τον έφεραν στο Πνευματικό Κέντρο. Ξαφνιάστηκε η Μαρία! Και που να ήξερε  τι την περίμενε!!! Γιατί από τότε πρωταγωνιστεί στο πλάι της και οι δυό τους έχουν γίνει θεατρικό ζευγάρι.
  Ο Ηλίας λοιπόν συνέχισε. Και με το αδιαμφισβήτητο και αστείρευτο ταλέντο του και τη σεμνότητα του κατόρθωσε να γίνει πολύ αγαπητός και ξεχωριστός. Με μια δική του τεχνική κατορθώνει να περνά μέσα από τους ρόλους, να αφήνει  τη δική του σφραγίδα στα έργα που παίζει και να γίνεται το χρυσό χαρτί κάθε παράστασης.
Και τι δεν έχει παίξει!!! 

Ας θυμηθούμε μερικά από τα έργα στα οποία έχει συμμετάσχει. "Περσινά ξινά σταφύλια" ,"Ένας χρόνος πέρασε και η γριά δε γέρασε", "Εδω καράβια χάνονται κουμπάρες αρμενίζουν", "Η γειτονιά του Τσέχωφ", "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" "Mona Litsa", "Η αυλή των θαυμάτων", "Ματρόζος", "Γλυκό φιστίκι", "Ζηνοβία  τι παίζει απόψε;" "Έγκλημα στο Χαλικάκι", "Η μικρή μας πόλη", ενώ με τη Θεατρική Ομάδα της Γ΄Λυκείου είχε ερμηνεύσει τον Κολοκοτρώνη στο "Μεγάλο μας Τσίρκο"

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Ηλία Θωμά, το συνεργάτη, το φίλο, τον αδελφό που τόσα χρόνια μας συντροφεύει με το ταλέντο του, μας δίνει χαρά με το χαμόγελό του, μας κάνει να ξεχνάμε τα δύσκολα και μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η φωτεινή πλευρά  της ζωής. 
Ο Ηλίας έχει το δικό του φως πάνω στη σκηνή. Με αυτό φωτίζει τα Θεατρικά μας βράδια. Με το πηγαίο ταλέντο του και την αγάπη  του γι' αυτό που κάνει. Με αυταπάρνηση και πολλές φορές με θυσίες από τον προσωπικό του χρόνο, ακόμα και εις βάρος  της υγείας του. Δεν θα ξεχάσουμε πως έπαιξε και με γύψο ή νοσηλεύτηκε μετά από παράσταση (Έναρξη Φεστιβάλ Φιστικιού).
Γι' αυτό όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε μαζί του θέλουμε να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που έχει κάνει τη ζωή μας πιό όμορφη και πιό χαρούμενη.

Να ζήσεις Ηλία. Πολύχρονος και πάντα νε μένει αστείρευτο το ταλέντο σου.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου