Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

«Θρόνος Αντίκα». Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας (

  Του κ. Ανέστη Κορνέζου από την προσωπική του σελίδα στο Fb. Φωτογραφίες Ειρήνη Κουνάδη.



Η στιγμή που όλοι οι θεατρόφιλοι της Αίγινας περίμεναν, επιτέλους έφτασε. Το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου ξεκίνησε εχθές 21 Ιουλίου με μια παράσταση…βασιλική, άξια ενός θρόνου κατά τον τίτλο της. Με Αιγινήτικο αίμα, την επαγγελματία ηθοποιό κ.Δέσποινα Γιαννούλη, να ανεβάζει την αυλαία του θεσμού και να φανερώνει τους καλύτερους οιωνούς για το τί θα επακολουθήσει.
Το έργο «Θρόνος Αντίκα» αναφέρεται στην απολογία του Τεό Ταδούλη για τη δολοφονία της γυναίκας του. Ανατέμνει τις σχέσεις στις μεγαλουπόλεις και αποκαλύπτει τα πνευματικά και ηθικά αδιέξοδα της χώρας βάσει της ομότιτλης νουβέλας της Λιλής Ζωγράφου. Πρόκειται για την ιστορία κάποιου φτωχού πλην τίμιου νέου, τον οποίο επιλέγει μια γόνος αριστοκρατικής οικογένειας ως σύζυγο της. Έλα όμως που η κυρία είναι σωστή μέγαιρα και κάνει ό,τι θέλει το φτωχό και άβουλο ανθρωπάκι. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο έλεγχος και η επιρροή που ασκεί στη ζωή του, που όταν πεθαίνει είναι σίγουρος ότι εκείνος τη σκότωσε, αφού η κυρά του είχε προαναγγείλει ότι, έτσι και τολμούσε να την εγκαταλείψει, θα αυτοκτονούσε και θα φρόντιζε να φανεί ως έγκλημα εκ προμελέτης.
Λιτή και ουσιώδης σκηνοθετική προσέγγιση, ερμηνεία με πλούτο συναισθημάτων και συγκρότηση λόγου, κίνησης και σκέψης. Η κ.Γιαννούλη είναι φτιαγμένη από εξαίρετο υποκριτικό υλικό και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της παράστασης, όπου έκανε τους πολυάριθμους θεατές να κρέμονται από τα χείλη της. Με έντονες κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις, με επίκεντρο πάντα τα διαχρονικά ηθικά λάθη του ανθρώπου, ακτινογραφία της ελληνικής οικογενειακής ματαιοδοξίας, με πολλά κωμικά στοιχεία και με κόντρα μεταξύ τους απολαυστικούς ρόλους και ερμηνείες.
Η επιτροπή του φεστιβάλ (Οικονόμου Νίκος, Μπήτρος Γιώργος, Κουκούλη Μαίρη, Σταυρίδου Μαίρη, Χαρτοφύλακα Μάρθα, Νεκταρία Μπήτρου) με προεξάρχοντα τον κ.Γιώργο Μπήτρο, έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό για να στήσουν μια σειρά παραστάσεων που ανεπιφύλακτα θα κερδίσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή.
Μη χάσετε καμία από τις παραστάσεις που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για εξαιρετικές ανάσες πολιτιστικής δροσιάς μέσα στον αποπνικτικό κοινωνικό μας καύσωνα.
Φωτό: Ειρήνη Κουνάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου