Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

«Ζητάτε να σας πω». Η δεύτερη παράσταση του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου



Του κ. Ανέστη Κορνέζου από το Fb.


Δυναμικά συνεχίστηκε και τη δεύτερη βραδιά το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου. Ένας μεγάλος ηθοποιός, μία εξαιρετική performer και μία κλασσική ορχήστρα συνέπραξαν και το αποτέλεσμα ήταν φαντασμαγορικό! Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης έχοντας στο πλευρό του την Ντέπη Σακελλαρίου και την Brillante Classic Orchestra, υπό την ενορχήστρωση της μαέστρου Κατερίνας Βαφειάδου, μας προσκάλεσαν να τους «ζητήσουμε να πουν» αγαπημένα τραγούδια μιας αλλοτινής, λιγότερο επιτηδευμένης εποχής. Και πώς να αρνηθούμε… Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με έναν δικό του ιδιαίτερο θεατρικό τρόπο, η Ντέπη Σακελλαρίου με την υπέροχη φωνή της και η Brillante Classic Orchestra υπό την καθοδήγηση την σπουδαίας μαέστρου Κατερίνας Βαφειάδου, μας ταξίδεψαν από τον Αττίκ (το τραγούδι του οποίου έχει δώσει και τον τίτλο στην παράσταση) και τον Κώστα Γιαννίδη, έως τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Μίκη Θεοδωράκη.
Νομίζουμε πως το όλο θέαμα εκτός από το να μας ψυχαγωγήσει, έχει και δυο άλλους στόχους: πρώτον να θυμίσει στους παλαιότερους μερικές τεράστιες ελληνικές μελωδίες και δεύτερον να πει στους νεότερους (ειδικά τους μουσικοσυνθέτες) «προσοχή, ας μην παρεκκλίνουμε πολύ από αυτά τα σημεία αναφοράς».
Με την αυλή του Λαογραφικού να έχει γεμίσει ασφυκτικά, ο κόσμος καταχειροκρότησε αυτή την ιδιαίτερη μείξη του Κλασσικού με τις Λαϊκές μελωδίες, αφού η θεατρική ερμηνεία του Αλέξανδρου και της Ντέπης, σε συνδυασμό με τη μαγεία του πιάνου, των εγχόρδων και των πνευστών της Ορχήστρας, πήγε τα τραγούδια ένα επίπεδο παραπάνω.

Ιδιαίτερες στιγμές, το τανγκό που χόρεψε ο Αλέξανδρος με την κυρία από το κοινό, αλλά και η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον κ.Γιώργο Μπήτρο και τον κ.Νίκο Οικονόμου στον συνθέτη και μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη, που τίμησε με την παρουσία του το φεστιβάλ.
Ενορχήστρωση / Διεύθυνση Ορχήστρας: Κατερίνα Βαφειάδου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Οργάνωση Παραγωγής: ALTERCOM
Φωτό: Ειρήνη Κουνάδη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου