Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

 

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Οικογενειακή γιορτή στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας

Έκανε  πρεμιέρα  την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας η νέα παράσταση του θεατρικού τμήματος  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ο Καποδίστριας», παρουσιάζοντας το έργο της κ. Β. Φλώρου: «Οικογενειακή γιορτή».

   Το Θεατρικό τμήμα του  Συλλόγου που σε λίγους μήνες θα κλείσει τριάντα χρόνια ενεργούς και  συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία του με την εικαστικό και συγγραφέα κ. Βάσω  Φλώρου η οποία πέρα από τη συγγραφή του έργου έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά.
   Με πανάξιους έμπειρους  και δοκιμασμένους ηθοποιούς στο πλευρό της η κ. Β. Φλώρου πέτυχε να προσφέρει στο Αιγινήτικο κοινό μια παράσταση φρέσκια εύπεπτη, δροσερή και «δυστυχώς» επίκαιρη και διαχρονική. Από τη σκηνή παρελαύνουν γνωστές σε όλους μας φιγούρες των τελευταίων χρόνων. Μια ακτινογραφία της νεοελληνικής μικροαστικής οικογένειας με τα κουσούρια, τα ένοχα μυστικά, τις αναπόφευκτες αποκαλύψεις, τις απαραίτητες συγκαλύψεις και ένοχους συμβιβασμούς. Ο υπουργός, η κυρία του, η τηλεπερσόνα, ο φροντιστής και στυλίστας gay, ο καταπιεσμένος γιός, η αναγνωρίσιμη  καταπιεστική, αυταρχική εγωκεντρική ελληνίδα μάνα. Όλα  τα έχει αυτή η οικογενειακή γιορτή. Ακόμα και συλλήψεις.
   Άψογοι στους ρόλους τους οι – κατά σειρά  εμφανίσεως – ηθοποιοί: Ανέστης Κορνέζος, Νένα Τρικοπούλου, Πασχάλης Μελισσάρης, Μαρία Μαρμαρινού, Ασπασία Φωτάκη, Στέλιος Ξυδέας, Κώστας Φύσσας. Στο πλευρό τους η ακούραστη εργάτρια του Θεάτρου κ. Μαίρη Σταυρίδου και ο κ. Γ. Κοττάκης.
   Αν δεν ήταν οικογενειακή γιορτή θα ήταν μια κλεφτή ματιά από την κλειδαρότρυπα. Το κοίταγμα πίσω από την κουρτίνα στο εσωτερικό ενός σπιτιού που οι «αγαπημένοι» συγγενείς ξεσκίζουν τις σάρκες τους. Ή  ένα στήσιμο αυτιού από το φωταγωγό μιας πολυκατοικίας. Η «Οικογενειακή γιορτή» στήνεται στο διπλανό σπίτι από εμάς ή μήπως μπορεί και στο δικό μας;……..
   Βγαίνοντας από  το Θέατρο και έχοντας συνομιλήσει με τους συντελεστές της παράστασης και  κυρίως με την κ. Φλώρου, κατάλαβα για άλλη μια φορά ότι αρκεί το χαμόγελο, η ειλικρινής διάθεση, η απλότητα, η τιμιότητα στις προθέσεις, ο σεβασμός στον κόπο και την προσωπικότητα του άλλου  για να μπορέσει να στηθεί μια αξιοπρεπής θεατρική δουλειά. Και το κοινό δε θέλει πολλά. Ούτε πανάκριβα σκηνικά, ούτε εξεζητημένα έργα. Θέλει αλήθεια. Και αυτή, όταν του την στερείς, σου γυρίζει την πλάτη. Όταν  του την προσφέρεις  τότε σε ανταμείβει με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
   Οι παραστάσεις δίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας και θα συνεχιστούν όλο το Νοέμβριο κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Ώρα έναρξης 20.30 μ. μ. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου