Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Στο λόφο της Παλαιάς Χώρας οι άνθρωποι ζουν ήσυχοι και ασχολούνται με τις γεωργικές δουλειές τους και τα ζώα τους.  Την Πολιτεία διοικεί ο άρχοντας Μπέρδος, απόγονος αρχοντικής οικογένειας, χήρος ο ίδιος ζει, πάνω στο Κάστρο μαζί με την κόρη του την Κανέλλα που χαϊδευτικά την αποκαλεί Νέλλη. Μαζί του ζει και η ανύπαντρη αδελφή του η Παγώνα, που παλιά, πολύ παλιά είχε ερωτευτεί έναν πειρατή το Χάρη κι από τότε δεν μπορεί να κοιτάξει άλλον άντρα. Οι απλοί κάτοικοι της πολιτείας αγαπούν τον άρχοντα και την οικογένειά του, τον σέβονται και τον υπακούουν. Κάθε τόσο στο νησί οργανώνονται από τους έμπειρους συνεργάτες του άρχοντα εκδηλώσεις και πανηγύρια.   Όλα  κυλούν ήρεμα μέχρι που ο φρουρός πάνω στον πύργο του Κάστρου βλέπει να πλησιάζει ένα καράβι που μεταφέρει τον άρχοντα του Δαμαλά. Από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα αλλάζουν στην μικρή και ήσυχη πολιτεία………………………………ένα προξενιό έρχεται να ταράξει την ήρεμη ζωή της χώρας που ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στην παραλία της Αύρας. Ο άρχοντας του Δαμαλά προξενεύει το γιό του στην Κανέλλα, την οποία είχε συναντήσει και ερωτευτεί σφόδρα στο τελευταίο φεστιβάλ της… ανθισμένης αμυγδαλιάς … «  Η  συνέχεια επί σκηνής.
Αυτή ήταν η υπόθεση της κωμωδίας «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή η … Κανέλλα» που παρουσίασε  το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας η Θεατρική Ομάδα  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στα πλαίσια τςη παροσυίασης της Περιβαλλοντικής εργασίας της με τίτλο: “Το κάστρο και οι πύργοι της Αίγινας». H παράσταση είχε παρουσιαστεί και τον περασμένο Φεβρουάριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου στην Κυψέλη. Για  τις ανάγκες της παράστασης και λόγω καιρικών συνθηκών δεν χρησιμοποιήθηκαν τα σκηνικά της πρώτης παράστασης, αλλά  το φυσικό σκηνικό της αυλής του Λαογραφικού Μουσείου. Τους ρόλους απέδωσαν οι μαθητές:
Αλέκος Δημητρόπουλος Δάφνη Παπαγεωργίου, Γεωργία Παπασεβαστού, Ναταλία Χλέτσου,Μάρθα Κασιμάκη,  Χριστίνα Καραγιάννη,Νάντια Προκοπίου, ,Μαρία Περτέση, Νεκταρία Μεθενίτη, Βασιλική Τριανταφύλλου,Νεκτάριος Μπόγρης,  Στέλιος ΜπέσηςΜιχάλης Κάλαβρος,Μίνα Παύλου, Κική Ζωγράφου, Μαριάνθη Λαδά , Παντελής Γκαρής, Τζόκα Γιούργκεν,  Νίκος Λάζαρος, Σταύρος Τσοτσορός  
 Κείμενο – σκηνοθεσία: Γ. Μπήτρος









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου