Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ασωμάτων και Κεφαλληνίας γωνία


 Οι  δύο αυτοί δρόμοι της Αθήνας δεν τέμνονται. Ούτε είναι παράλληλοι. Όμως και οι δύο έχουν ένα κοινό στοιχείο αυτήν την εποχή.  Φιλοξενούν δύο Αιγινήτες δημιουργούς που παρουσιάζουν αυτό το χειμώνα τη δουλειά  τους στην Αθήνα. Συναντιούνται λοιπόν θεατρικά.
   Στην οδό Ασωμάτων στο χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου στο Θησείο, η  Θεατρική ομάδα «Ορμίσκος»  του Β. Βασιλάκη παρουσιάζει από την Παρασκευή 9 Μαρτίου και για περιορισμένες παραστάσεις το έργο του Γ. Μακριδάκη «Ήλιος με δόντια» το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο με τους Β. Βασιλάκη, Ν. Νικολάου και Α. Κορνέζο. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις  22. 15 μ. μ.
   Στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη και στο Θέατρο «Τόπος αλλού» το Θεατρικό φυτώριο Αίγινας  του  Ν. Καλαμό  παρουσιάζει  το έργο του Π. Τακόπουλου: «Ο προτελευταίος των Μόνικιν» κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 μ. μ.
  Η  θεατρική δουλειά της Αίγινας το «σκάει» από τα στενά  όρια  του νησιού και ξανοίγεται στο Αθηναϊκό κοινό χωρίς να έχει τίποτε να φοβηθεί ή να ζηλέψει. Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι σε αυτόν τον τόπο  παράγεται πολιτισμός και υπάρχουν δυνάμεις που εργάζονται συστηματικά με επιμονή και πείσμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου