Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μια παλιά δαντέλα σε τρελά κέφια


    Η χημεία έκανε το θαύμα της. Ο συνδυασμός  γλυκόπιοτου αρσενικού  σερβιρισμένου από δύο γηραιές κόρες που φορούν  παλιά δαντέλα  σπάει κόκκαλα και τότε την έχεις την επιτυχία στο τσεπάκι σου. Από κοντά μέσα στο χημικό εργαστήριο αξιόλογους βοηθούς να τριγυρίζουν με δαιμονισμένο κέφι και μια ευγενέστατη διευθύντρια - μαέστρο που καθοδηγεί τους πάντες στο σωστό αποτέλεσμα. 
    Η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" γνωρίζει μέρες δόξας και μεγάλης επιτυχίας με την παράσταση που παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας. Πρόκειται για την αστυνομική κωμωδία του Joseph Kesselring "Αρσενικό και παλιά δαντέλα" σκηνοθετημένο από την κ. Βάσω Φλώρου σε μετάφραση Χάρη Ρώμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια αμερικάνικη πολιτεία όπου δύο γηραιές δεσποινίδες στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν ταλαίπωρα γεροντάκια  τα ποτίζουν με αρσενικό και επικουρούμενες από τον ιδιόρυθμο  και ελαφρώς σαλεμένο αδελφό τους Τέντυ, τους θάβουν στη διώρυγα του Παναμά που περνάει από το υπόγειό τους. Τα πτώματα πάνε και έρχονται , πληθαίνουν  ενώ στην υπόθεση μπερδεύεται και η αστυνομία χωρίς αποτέλεσμα.......
   Η σκηνοθέτης κ. Β. Φλώρου φάνηκε ότι γνώριζε πολύ καλά το έργο, του οποίου τους ρυθμούς και την ακρίβεια υπηρέτησε με ευλάβεια. Όλη η ομάδα των ηθοποιών λάτρεψε το έργο με αποτέλεσμα η πολύμηνη δουλειά  τους να αντανακλάται  στο κέφι,  τη σπιρτάδα και το ρυθμό τους ενώ  κατάφεραν να περάσουν το έργο στην πλατεία που γεμίζει σε κάθε παράσταση. Μια καλοδουλεμένη, συγκροτημένη και δεμένη ομάδα χάρισε στο Αιγινήτικο θεατρόφιλο κοινό ένα απολαυστικό έργο μια ξεκαρδιστική παράσταση που τόσο είχε ανάγκη.
   Πραγματικά δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή για να γιορτάσει η Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου τα 30  της χρόνια  στη σκηνή.
    Μια μεγάλη ανθοδέσμη συγχαρητηρίων σε όλους τους συντελεστές με τη σειρά που εμφανίζονται: στη Νένα Τρικοπούλου, στο Νίκο Νικολάου, στον Πασχάλη Μελισσάρη, στο Λευτέρη Βατικιώτη, στην Ασπασία Φωτάκη, στην Αθηνά Μαλτέζου, στο Γιώργο Κοττάκη, στη Στέλλα Λεούση, στο Μιχάλη Αγριόγιαννο, στη Μαρίτσα Μαρμαρινού, στον Κώστα Φύσσα και στον Νίκο Πέππα.
   Στους συντελεστές πρέπει να προσθέσουμε την πολύτιμη βοήθεια της κ. Μαίρης Σταυρίδου στο φροντιστήριο και στις μουσικές επιλογές, τον κ. Β. Μουσουλέα  στους φωτισμούς, την κ. Άννα Χάνου στο βεστιάριο, τον κ. Β.Μελισσάρη στη φωτογραφία και τους Γιώργο και Στέλιο Κοττάκη στην κατασκευή του σκηνικού. Τα σκηνικά είναι της κ. Β. Φλώρου.
   Η παράσταση παίζεται κάθε Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή στις 8  το βράδυ μέχρι αρχές Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας με εισιτήριο 5 ευρώ.
 Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε προέρχονται από το φακό της κ. Σαλώμης Μελισσάρη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου