Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Πρεμιέρα απόψε στις 20.30 μ. μ. για την "Αυλή των θαυμάτων" από τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης στο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης. Πρόκειται για ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα νεοελληνικά θεατρικά έργα που φέρει την υπογραφή του μεγάλου μάστορα του θεάτρου, του Ιάκωβου Καμπανέλλη.



   Το έργο μας μεταφέρει στη δεκαετία του '50 όπου και τότε όπως και σήμερα όλα γκρεμίζονται. Είναι η εποχή της αντιπαροχής. Τα μικρά σπιτάκια με τις ευρύχωρες αυλές τους πρέπει να δώσουν τη θέση τους στις καινούργιες πολυκατοικίες που θα στεγάσουν τα όνειρα των επαρχιωτών που καταφθάνουν στην Αθήνα για να βρουν δουλειά. Στον αντίποδα της εσωτερικής μετανάστευσης η φυγή στο εξωτερικό, στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο για αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Στήνονται παγίδες, κομπίνες, τα όνειρα προδίδονται μαζί και οι σχέσεις των ανθρώπων.  Η  αυλή των θαυμάτων είναι η αυλή των  ..... θυμάτων μιας Ελλάδας που βάλθηκε να αλλάξει ερήμην των κατοίκων της, των παιδιών  της. Σε μια Ελλάδα που γκρεμίζεται, οι άνθρωποι προσπαθούν να περισώσουν ότι πολυτιμότερο έχουν...  την ψυχή τους.
  Η  Θεατρική  Ομάδα Κυψέλης τολμά φέτος το διαφορετικό. Αφήνει για λίγο πίσω της τις ξέφρενες κωμωδίες των προηγούμενων χρόνων και επιστρέφει φέτος στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης με ένα έργο που μιλά στη ψυχή μας. Οι παραστάσεις προγραμματίζονται  για τις 16 - 17 - 23 -24 - 29 - 30 Μαρτίου και 6 - 7 Απριλίου. 'Ωρα έναρξης στις 20.30 μ. μ. Οι  φωτογραφίες είναι από τις τελευταίες δοκιμές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου