Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

" Η μικρή μας πόλη" του Θόρντον Ουάιλντερ

  Ίσως μαι από τις σπουδαιότερες στιγμές της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης η παραουσίαση του κλασσικού έργου του Θόρντον Ουάιλντερ: "Η μικρή μας πόλη". Μια παράσταση που ευτύχησε από τη συνεργασία πολλών παιδιών διαφορετικών ηλικιών που όμως γοητεύτηκαν από το κείμενο και το υπηρέτησαν με μοναδική προσήλωση και συνέπεια. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2009 για τρεις βραδιές στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και επαναλήφθηκε το Νοέμβριο του ίδιου έτους στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας με ανανεωμένη σύνθεση, αποσπώντας επαινετικές κριτικές.
Σας  παραθέτουμε στιγμιότυπα από την παράσταση αλλά και αποσπάσματα από το πρόγραμμα.


Καλησπέρα   σας….

… το έργο μας λέγεται: «Η Μικρή μας πόλη». Το έγραψε ο Θόρντον Ουάϊλντερ. Το έχει σκηνοθετήσει ο Α…ο Β…ο Γ. Τον έχουν παίξει πολλοί ηθοποιοί. Η μικρή μας πόλη ονομάζεται  Γκρόβερς Κόρνερς. Είναι στη πολιτεία του Νιού Χάμσαιρ στα σύνορα με τη πολιτεία της Μασαχουσέττης….
    Σε αυτή την πόλη σας καλωσορίζουμε απόψε. Με τους ανθρώπους  της  θέλουμε να σας γνωρίσουμε. Ανθρώπους καθημερινούς, απλούς   και τίμιους. Τους πλησιάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Τους παρακολουθήσαμε στις καθημερινές τους διαδρομές. Γελάσαμε μαζί τους και συγκινηθήκαμε.   Αφουγκραστήκαμε τον καημό τους. Τους κάναμε δικούς μας. Τους αγγίξαμε. Τους αγαπήσαμε.  Γίναμε ένα μαζί τους. Ή τουλάχιστον… προσπαθήσαμε.
   Στους δρόμους αυτής της πολιτείας  κάναμε τα πρώτα μας βήματα από  τον περασμένο Φεβρουάριο. Μας ακολούθησαν πολλοί καλοί φίλοι  της ομάδας μας   από παλιά. Περιπλανηθήκαμε στους δρόμους  του Γκρόβερς Κόρνερς πολύ καιρό. Μάθαμε  να ανεβαίνουμε και να κατεβαίνουμε σκάλες, να μπαίνουμε σε κήπους και σε σπιτικά. Και όλα αυτά χωρίς σκηνικά. Χωρίς πόρτες, παράθυρα, τοίχους, φράχτες, έπιπλα….. Γιατί  αυτή είναι η «μικρή μας πόλη». Γιατί έτσι την έχει οριοθετήσει ο συγγραφέας  της. Μια πόλη ανοικτή  σε κάθε άνθρωπο, κάθε εποχής, κάθε φυλής, κάθε ηλικίας, κάθε θρησκείας. Το έργο φεύγει από την Αμερική και ταξιδεύει  σε όλες  τις γειτονιές του κόσμου. Όπου  υπάρχουν άνθρωποι που ονειρεύονται, που μεγαλώνουν παιδιά, που  χάνονται στον καθημερινό μόχθο, που μαγειρεύουν, που ράβουν, που φυτεύουν  φασολάκια, που ταΐζουν τα ζώα τους, που μοιράζουν το γάλα, που διαβάζουν την εφημερίδα  τους. Άνθρωποι  που λένε μεγάλες και αιώνιες αλήθειες  για τη ζωή, το θάνατο, το γάμο, τη δόξα, τη φιλία, τον έρωτα. Άνθρωποι που αγαπούν τους νεκρούς τους  και θέλουν να τους έχουν κοντά τους.





   Και πιστέψτε μας  ήταν πολύ όμορφο… αλλά και πολύ δύσκολο. Δεν δειλιάσαμε όμως. Ξέραμε    ότι ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας. Βαρύ φορτίο για τον ώμο μας. Αλλά  το θέλαμε πολύ. Το ονειρευόμαστε από καιρό αυτό το ταξίδι….. και  τελικά  το τολμήσαμε. Θέλαμε να δοκιμαστούμε και να δοκιμάσουμε. Θέλαμε  να  βουτήξουμε στα βαθιά, να ξεφύγουμε από όσα είχαμε κάνει και ξέραμε. Θέλαμε  να σας ευχαριστήσουμε  για  την  τόση αγάπη που μας έχετε δείξει τόσο καιρό, όταν ανταποκρίνεστε σε κάθε θεατρικό μας παιχνίδι  σε κάθε  θεατρική απόπειρα. Σας  οφείλαμε ένα ταξίδι  σε κείμενα  μεγάλων συγγραφέων. Σας  χρωστούσαμε μια ματιά πιο βαθιά, πιο αληθινή, πιο ανθρώπινη, πιο ρεαλιστική. Σας  το οφείλαμε…… Γιατί εδώ στην Κυψέλη  θέλουμε να δημιουργούμε, να μαθαίνουμε,  να γινόμαστε καλύτεροι,   να ψυχαγωγούμαστε μέσα από την ομαδικότητα, τη συλλογικότητα, μέσα από  την κοινή προσπάθεια.
Δεν είμαστε επαγγελματίες. Ωστόσο  η προσπάθειά μας είναι     είναι ειλικρινής και τίμια.




  Τον περασμένο Μάιο προσφέραμε τα έσοδα από τις τρεις παραστάσεις μας     στο συνάνθρωπό μας.  Στο  Ίδρυμα του Νοσοκομείου Αιγίνης. Είναι τιμή για μας που  μπορέσαμε και  κάναμε  έστω αυτό το λίγο. 
  Φέτος θελήσαμε  να επαναλάβουμε τη «Μικρή μας πόλη»  σε έναν  άλλο  χώρο, στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας ώστε να έχουν την ευκαιρία να την δουν κι άλλοι  φίλοι μας. Όσοι  δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν  τον προηγούμενο Μάιο. Αλλά  και όσοι  την αγάπησαν και θέλουν να ξαναπερπατήσουν στους δρόμους της.
  Γι αυτό απόψε  σας θέλουμε μαζί μας. Κι αν γελάσετε, θα το χαρούμε. Κι αν κυλήσει κάποιο δάκρυ… μην  το φοβηθείτε. Αφήστε ελεύθερο να τρέξει στο μάγουλο. Να κάνει τη δική του διαδρομή. Να στραφταλίσει κάτω από το φως ενός μικρού προβολέα.

   Σας   ευχαριστούμε

Παίζουν με τη σειρά  που εμφανίζονται:
Τζο Κρόουελ…………… Δημήτρης  Μπέσης
Γιατρός Γκιμπς…………. Στέλιος Κουτσούκος – Παναγιώτης Κλώνος
Χάουϊ Νιούσαμ…………Αλέξανδρος Κάππος
Κυρία Γκίμπς……………Μαρία Λυκούρη
Κυρία Γουέμπ…………..Αρετή Κουκούμη
Τζώρτζ Γκίμπς………….Δημήτρης Λαμπρινός
Ρεβέκκα Γκίμπς………..Έφη  Αξιώτη
Γουόλλυ Γουέμπ……….Χρήστος Παπασεβαστός
Έμιλυ Γουέμπ…………. Πέρσα Λαλιώτη – Μαρία Τσολάκου
Καθηγητής Γουίλλαρντ…Τάσος Παπαδάκης
Κύριος Γουέμπ…………Λουκάς Ρεκλείτης
Κυρία  Μ. Στίμσον……Μάρθα Τριανταφύλλου – Ελένα Λαζάρου
Αστυφύλακας Μ. Γουόρεν…Σταύρος  Γεννίτσαρης
Ιερέας……………Τάσος Παπαδάκης
Σαμ Κρέϊγκ…………Σταύρος  Γεννίτσαρης
Αφηγητής: Γιώργος Μπήτρος

    

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

το ταξιδι συνεχίζεται




Το ταξίδι της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης με το πλοίο «Άννα Γούλα» συνεχίζεται  στα γυαλιστερά νερά του Σαρωνικού και το επόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης και ώρα 20.00 μ. μ. Δύο τελευταίες παραστάσεις λόγω μεγάλης προσέλευσης θεατών. Για το λόγο αυτό ο πλοίαρχος κ. Ελεεινός, ο πιστός του ναύτης Θύμιος αλλά και οι αμετανόητοι επιβάτες του πλοίου σας ευχαριστούν που προτιμήσατε το πλοίο τους για αυτά τα ταξίδια (βράδια) σας και ελπίζουν να σας έχουν κοντά τους και στα δύο τελευταία το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Φροντίστε εγκαίρως για τα εισιτήρια σας. Εκπτωτικά δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου